Otvori menu pristupačnosti, klikni enter Preskoči do sadržaja, klikni enter Preskoči do navigacije, klikni enter Preskoči do pretraživača, klikni enter
Otvori panel pristupačnosti
Pratite nas na Facebook Pratite nas na Youtube Pratite nas na Instagram Pratite nas na Twitter

Seatrade Cruise Med 2022


Lučka uprava Dubrovnik, zajedno s ostalim hrvatskim lučkim upravama, svako dvije godine sudjeluje na specijaliziranom sajmu za kružna putovanja „Seatrade Cruise Med", koji se ove godine održao od 14.-15. rujna 2022. u Malagi, Španjolska.
Pod nazivom „Croatian Cruise Ports”, u sklopu MedCruise paviljona, na zajedničkom štandu svoju ponudu predstavile su Lučka uprava Rijeka, Zadar, Šibenik, Split i Dubrovnik, Lučka uprava Dubrovačko–neretvanske županije, Županijska lučka uprava Dubrovnik te Lučka uprava Vukovar.
Ovogodišnji domaćini bili su Lučka uprava Malaga i Grad Malaga, uz potporu udruženja MedCruise i Cruise Line International Association (CLIA). Prisutnost na sajmu „Seatrade Cruise Med”  je od velikog značaja, posebno nakon stanke uzrokovane pandemijom COVID-19, budući da se radi o jednom od najznačajnijih specijaliziranih sajmova u Europi na kojem je prisutno preko 3000 sudionika iz Europe i svijeta koji djeluju u području cruise industrije, a koji su ovom prilikom razmatrali zajedničke izazove te razmijenili iskustva i promišljanja o načinima, metodama i primjeni novih rješenja za budućnost i održivi razvoj kruzing turizma.
U okviru događaja održani su sastanci s predstavnicima vodećih svjetskih cruise kompanija (Royal Carribean Cruise Lines, MSC Cruises, Costa Cruises, TUI Cruises) koji su objedinili niz tema poput daljnjih aktivnosti koje znatno mogu pomoći u poslovanju, ostvarivanju još boljih rezultata u pogledu turističkog prometa i prilagodbi novim trendovima i usluzi na krstarenjima, usmjerenim prvenstveno na zadovoljstvo gostiju na kruzerima i kvaliteti života stanovnika u popularnim cruise destinacijama.
U okviru događaja održan je međunarodni konferencijski program, prezentacija online platforme ADRIJO te 61. generalna skupština udruženja MedCruise.


Arhiva