Otvori menu pristupačnosti, klikni enter Preskoči do sadržaja, klikni enter Preskoči do navigacije, klikni enter Preskoči do pretraživača, klikni enter
Otvori panel pristupačnosti
Pratite nas na Facebook Pratite nas na Youtube Pratite nas na Instagram Pratite nas na Twitter

Predstavljanje hrvatskih kruzing destinacija na sajmu Seatrade Cruise Global 2024

Na najvećem svjetskom specijaliziranom sajmu 'Seatrade Cruise Global' koji se održao od 8. do 11. travnja 2024. godine u Miami Beach Convention Centru, Miami Beach, FL – S.A.D., Zajednica lučkih uprava RH i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) predstavile su hrvatsku turističku kruzing ponudu na štandu veličine 800 sq.ft. pod nazivom Croatian Cruise Ports @ Booth #2210.

Seatrade Cruise Global okupio je ove godine više od 600 izlagača iz cijelog svijeta koji su predstavili turističku ponudu kruzing destinacija. Za vrijeme sajma održane su konferencije i sastanci na kojima su razmijenjeni aktualizirani podaci sektora i nastavljeni dijalozi između brodara i lučkih uprava prema zajedničkom cilju, održivom razvoju, sigurnosti i kvaliteti usluge. Hrvatskim lučkim upravama Dubrovnik, Split, Zadar, Šibenik i Rijeka, u zajedničkom promicanju kruzing turizma u Hrvatskoj, pridružili su se i brojni dionici cruise industrije, predstavništva HTZ-a u New Yorku, gradova, turističkih zajednica te putničkih i pomorskih agencija. Dana 10. travnja 2024. g. održan je Wine & Cheese domjenak ZLU i HTZ. Poseban interes iskazan je za projekt „Respect the City". Implementiranjem strategija, mjera i rješenja, Dubrovnik je u kratkom vremenu uspio razraditi i kreirati sustavni, zajednički pristup usmjeren na rješavanje nekih od najvažnijih pitanja poput problema s prekomjernim turizmom i velikim priljevom gostiju s cruisera, koji je u praksi polučio izvrsne rezultate.

Prema najavama, do kraja 2024. godine u Dubrovniku se očekuje 380 ticanja brodova na kružnim putovanjima i 530.000 putnika, što je u potpunosti usklađeno s planovima održivog razvoja turizma u destinaciji. Maksimalni broj putnika s brodova na kružnim putovanjima u Dubrovniku tijekom cijele 2024. godine iznosi 4.000 putnika istovremeno, odnosno u prosjeku manje od dva broda na vezu.

Arhiva