Otvori menu pristupačnosti, klikni enter Preskoči do sadržaja, klikni enter Preskoči do navigacije, klikni enter Preskoči do pretraživača, klikni enter
Otvori panel pristupačnosti
Pratite nas na Facebook Pratite nas na Youtube Pratite nas na Instagram Pratite nas na Twitter

Nastup „Croatian Cruise Ports“ na konvenciji „Seatrade Cruise Global 2022.“


Hrvatske lučke uprave Dubrovnik, Split, Zadar i Rijeka sudjelovale su na najvećoj svjetskoj konvenciji posvećenoj cruise industriji „Seatrade Cruise Global", koja se nakon dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijom COVID-19 održala od 25.-28. travnja 2022. godine u Miamiju.
Za vrijeme konvencije održane su konferencije i sastanci na kojima su razmijenjeni aktualizirani podaci sektora i nastavljeni dijalozi između brodara i lučkih uprava prema zajedničkom cilju: održivom razvoju, sigurnosti i kvaliteti usluge. Hrvatskim lukama, u zajedničkom promicanju kruzing turizma u Hrvatskoj, pridružili su se i brojni dionici cruise industrije, turističke i pomorske agencije. Poseban interes iskazan je za inicijativu „Respect the City", projekt strateškog upravljanja destinacijom.
U sklopu službenog posjeta gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je sastanak s predsjednicom CLIA-e na kojem je dogovoren daljnji nastavak partnerske suradnje, koja je rezultirala brojnim značajnim pozitivnim promjenama u Dubrovniku po pitanju upravljanja i uspostave održivog turizma od dnevnih limita u broju istovremenih dolazaka brodova, uvođenju cruise taksi do povećanja kvalitete pružene usluge putnicima na kružnim putovanjima, kao i svim drugim posjetiteljima.
Do kraja 2022. godine u Dubrovniku se očekuje 345 ticanja brodova na kružnim putovanjima, sa 511.000 putnika, što je u potpunosti usklađeno s planovima održivog razvoja turizma u destinaciji. Maksimalni broj putnika s brodova na kružnim putovanjima u Dubrovniku tijekom cijele 2022. godine iznosi 4.000 putnika istovremeno, odnosno u prosjeku dva broda na vezu.

Arhiva