Zajednički projekt Lučke uprave i Zračne luke Dubrovnik pod nazivom "Adrigreen” predstavljen je 26.veljače 2019. u prostorijama Lučke uprave Dubrovnik.

Riječ je o prekograničnom suradnji sufinanciranoj u sklopu Interreg V-A Italija-Hrvatska programa transnacionalne suradnje 2014.-2020., a sve s ciljem poboljšanja integracija hrvatskih i talijanskih luka te zračnih luka s drugim načinima prijevoza kako bi se povećao protok putnika koji stižu u glavne turističke destinacije na Jadrankoj obali te kako bi se smanjio utjecaj na okoliš regionalnih pomorskih i zračnih sustava.
Projekt je započeo u siječnju 2019. godine i očekivano je da će završiti do siječnja 2021. godine. Ukupni odobreni proračun projekta iznosi 2.104.217,00 EUR, od čega je 85% sufinancirano putem Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt će biti implementiran od strane 10 projektnih partnera. 

Projektni konzorcij sastoji se od 10 projektnih partnera:
ZRAČNA LUKA PULA d.o.o., vodeći partner
ZRAČNA LUKA DUBROVNIK d.o.o.
AEROPORTI DI PUGLIA S.P.A.
AIRIMINUM 2014 S.P.A., Rimini 
ABRUZZO AIRPORT MANAGEMENT COMPANY Ltd.
LUČKA UPRAVA DUBROVNIK
CENTRAL ADRIATIC PORTS AUTHORITY
LUČKA UPRAVA PULA 
SOUTHERN ADRIATIC SEA PORT AUTHORITY
UNIVERSITY POLITECHNIC OF MARCHE

Sastanak projektnih partnera održan je u Puli dana 5. – 6. veljače 2019., te su se na istome projektni partneri upoznali i raspravili o projektnim aktivnostima, rasporedu i očekivanim rezultatima. Tijekom trajanja projekta očekivano je održavanje još 4 dodatna sastanka i jedan prekogranični forum.

Detaljnije o današnjoj konferenciji za tisak pročitajte na portalu Glas Grada i portalu DubrovnikNet
Autor naslovne fotografije: Željko TutnjevićArhiva