Lučke uprave svake godine organiziraju predstavljanje Hrvatskih destinacija za brodove na kružnim putovanjima na sajmu "Seatrade Cruise Global", pod zajedničkim nazivom "Croatian Cruise Ports". 

Spomenuti sajam se održava u Miamiju od 20. do 23. travnja 2020. godine. 

Na zajedničkom štandu pod nazivom „Croatian Cruise Ports", predstavljaju se hrvatske luke Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar i Rijeka.
Od malog skupa od 150 vodećih osoba u sali za sastanke u New Yorku 1985. godine, „Seatrade Cruise Shipping Miami" ( novog naziva Seatrade Cruise Global), u ovih je 30 godina izrastao u četverodnevni događaj sa 11.000 sudionika, više od 979 izlagača iz 123 zemlje, kojeg posjeti više od 300 međunarodnih novinara iz medijskih kuća različitog profila.

Sajam je epicentar svjetske cruise djelatnosti i jedini godišnji događaj koji okuplja sve sudionike u cruise djelatnosti. Kako je riječ o djelatnosti koja obuhvaća mnoštvo drugih djelatnosti, na sajmu izlažu sudionici cjelovitog lanca proizvodnje cruise djelatnosti od njegovog početka u brodogradilištima do luka u koje brodovi pristaju, turističkih destinacija u koje putnici odlaze do sadržaja koji služe za rekreaciju i razonodu putnika.  Posebno treba naglasiti kako se na sajmu predstavljaju destinacije za brodove na kružnim putovanjima podržane od strane gradova, turističkih zajednica i državnih dužnosnika, kako bi se unaprijedila i razmijenila iskustva.
Za vrijeme sajma održavaju se konferencije i sastanci na kojima se razmjenjuju aktualizirani podaci sektora, ali i dijalozi između brodara, lučkih uprava, destinacija prema zajedničkom cilju: održivom razvoju, sigurnosti i rentabilnosti.

Uvjerenja smo da je prisutnost na ovom  specijaliziranom sajmu  vrlo korisna,  štoviše u vrijeme recesije i pada potražnje za hrvatskim proizvodom i nužna.
Po našoj procjeni, hrvatsko gospodarstvo u poslovanju s brodovima na kružnim putovanjima, može činiti značajnu ulogu, kako u usluzi tako i u robnom izvozu.  Za ostvarenje tih pretpostavki, smatramo da je nužna otvorena komunikacija s predstavnicima najvećih svjetskih cruise kompanija, a koju je najlakše ostvariti upravo na sajmu "Seatrade Cruise Global". Detalje o sajmu možete pogledati na sljedećoj internetskoj stranici:  http://www.seatradecruiseglobal.com/
 
 
Sajam se održava svake godine na proljeće u Miamiju - USA, gdje hrvatska ima svoj štand. 
 
Udružene lučke uprave Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra i Rijeke, a koje su godinama prisutne na tom sajmu nude zainteresiranim tvrtkama aktivno sudjelovanje, uz mogućnost zakupa dijela prostora u okvirima cjelokupnog štandovskog prostora.  Napominjemo da je prošlogodišnje učešće nekoliko hrvatskih tvrtki, i pored izrazito prisutne globalne recesije, polučilo kvalitetne poslovne  rezultate.

Za izlagače-ponuditelje koji žele sudjelovati na sajmu, nudimo zajedničko korištenje prostora glavnog štanda u svrhu održavanja poslovnih sastanaka, izlaganje promidžbenih materijala (brošura, letaka i CD-a) i sličnih događanja (cijena korištenja zajedničkog štanda 5.000 kn). 
 
Ukoliko smatrate ovu manifestaciju dobrom osnovom za aktivno uključivanje Vaše tvrtke u posao s brodovima koji plove hrvatskom obalom i Mediteranom, molimo Vas da kontaktirate Lučku upravu Dubrovnik, ured ravnatelja ili odjel za marketing.

Kontakt : Telefon: +385 20 313 333 ili 313 394 / Fax : +385 20 418 551
E-mail: padubrovnik@portdubrovnik.hr 


Arhiva