X

Stigao prvi brod na kružnom putovanju u 2021. godini
U dubrovačku grušku luku jutros je uplovio prvi ovogodišnji brod na kružnim putovanjima MSC Orchestra, nakon što je pandemija virusa Covid 19 prošle godine dovela do zabrane uplovljavanja brodova na kružnim putovanjima.
Msc Orchestra nastaviti će s uplovljavanjima svakog petka do kraja sezone i tako ostvariti ukupno 20 ticanja u luci Dubrovnik.
Već u ponedjeljak stiže MSC Splendida, koja će u Dubrovniku ostvariti ukupno 16 ticanja, sa zadnjim dolaskom planiranim za 27.09.2021. godine.
Gosti će na brodovima moći uživati u sigurnoj i opuštajućoj plovidbi pod zaštitom vodećeg zdravstveno-sigurnosnog protokola koji je osmišljen prošle godine u partnerstvu s međunarodnim zdravstvenim stručnjacima uključujući „COVID-19 Blue-Ribbon Expert Group" MSC Cruisesa te blisko surađujući s relevantnim nacionalnim i regionalnim tijelima s područja zdravstva, prijevoza i sigurnosti diljem Europe. 
Mjere zdravstveno-sigurnosnog protokola uključuju univerzalno testiranje prije ukrcaja i za vrijeme krstarenja, testiranje posade jedanput tjedno, primjenu mjera socijalnog distanciranja, nošenje maski u zajedničkim prostorijama i izlazak s broda samo u sklopu zaštićenih izleta ( „bubble grupe") kako bi se održala sigurnost  i ispoštovale epidemiološke mjere. 
Lučka uprava Dubrovnik ulaže velike napore u cilju postizanja kvalitete organiziranosti prihvata brodova na kružnim putovanjima, a sve u skladu s epidemiološkim i zakonskim odrednicama, tražeći najbolje rješenje za sve sudionike ovog vida turizma

autor naslovne fotografije: Šime Fabris