X

Pozivamo Vas na sudjelovanje na sajmuLučke uprave svake godine organiziraju predstavljanje Hrvatskih destinacija za brodove na kružnim putovanjima na sajmu "Seatrade Cruise Global", pod zajedničkim nazivom "Croatian Cruise Ports". 

Spomenuti sajam se održava u Miamiju od 20. do 23. travnja 2020. godine. 

Na zajedničkom štandu pod nazivom „Croatian Cruise Ports", predstavljaju se hrvatske luke Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar i Rijeka.
Od malog skupa od 150 vodećih osoba u sali za sastanke u New Yorku 1985. godine, „Seatrade Cruise Shipping Miami" ( novog naziva Seatrade Cruise Global), u ovih je 30 godina izrastao u četverodnevni događaj sa 11.000 sudionika, više od 979 izlagača iz 123 zemlje, kojeg posjeti više od 300 međunarodnih novinara iz medijskih kuća različitog profila.

Sajam je epicentar svjetske cruise djelatnosti i jedini godišnji događaj koji okuplja sve sudionike u cruise djelatnosti. Kako je riječ o djelatnosti koja obuhvaća mnoštvo drugih djelatnosti, na sajmu izlažu sudionici cjelovitog lanca proizvodnje cruise djelatnosti od njegovog početka u brodogradilištima do luka u koje brodovi pristaju, turističkih destinacija u koje putnici odlaze do sadržaja koji služe za rekreaciju i razonodu putnika.  Posebno treba naglasiti kako se na sajmu predstavljaju destinacije za brodove na kružnim putovanjima podržane od strane gradova, turističkih zajednica i državnih dužnosnika, kako bi se unaprijedila i razmijenila iskustva.
Za vrijeme sajma održavaju se konferencije i sastanci na kojima se razmjenjuju aktualizirani podaci sektora, ali i dijalozi između brodara, lučkih uprava, destinacija prema zajedničkom cilju: održivom razvoju, sigurnosti i rentabilnosti.

Uvjerenja smo da je prisutnost na ovom  specijaliziranom sajmu  vrlo korisna,  štoviše u vrijeme recesije i pada potražnje za hrvatskim proizvodom i nužna.
Po našoj procjeni, hrvatsko gospodarstvo u poslovanju s brodovima na kružnim putovanjima, može činiti značajnu ulogu, kako u usluzi tako i u robnom izvozu.  Za ostvarenje tih pretpostavki, smatramo da je nužna otvorena komunikacija s predstavnicima najvećih svjetskih cruise kompanija, a koju je najlakše ostvariti upravo na sajmu "Seatrade Cruise Global". Detalje o sajmu možete pogledati na sljedećoj internetskoj stranici:  http://www.seatradecruiseglobal.com/
 
 
Sajam se održava svake godine na proljeće u Miamiju - USA, gdje hrvatska ima svoj štand. 
 
Udružene lučke uprave Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra i Rijeke, a koje su godinama prisutne na tom sajmu nude zainteresiranim tvrtkama aktivno sudjelovanje, uz mogućnost zakupa dijela prostora u okvirima cjelokupnog štandovskog prostora.  Napominjemo da je prošlogodišnje učešće nekoliko hrvatskih tvrtki, i pored izrazito prisutne globalne recesije, polučilo kvalitetne poslovne  rezultate.

Za izlagače-ponuditelje koji žele sudjelovati na sajmu, nudimo zajedničko korištenje prostora glavnog štanda u svrhu održavanja poslovnih sastanaka, izlaganje promidžbenih materijala (brošura, letaka i CD-a) i sličnih događanja (cijena korištenja zajedničkog štanda 5.000 kn). 
 
Ukoliko smatrate ovu manifestaciju dobrom osnovom za aktivno uključivanje Vaše tvrtke u posao s brodovima koji plove hrvatskom obalom i Mediteranom, molimo Vas da kontaktirate Lučku upravu Dubrovnik, ured ravnatelja ili odjel za marketing.

Kontakt : Telefon: +385 20 313 333 ili 313 394 / Fax : +385 20 418 551
E-mail: padubrovnik@portdubrovnik.hr