X

Dubrovnik proglašen najboljom kruzing destinacijom na početku sezone


U istraživanju koje provodi Norwegian Cruise Lines, Grad iza sebe ostavio Veneciju, Koper, Split, Krf, Katakolon i La Vallettu.

Norwegian Cruise Lines (NCL) je provela istraživanje tijekom prvog dolaska broda Norwegian Spirit, koji je u Dubrovniku boravio 17. travnja s oko 2200 putnika, na putovanju od Valette (ukrcaj) do Venecije (iskrcaj), a pored tri navedena grada brod je posjetio i Krf, Katakolon, Split te Koper u periodu od 13. do 20 travnja 2018. Tom prilikom je Dubrovnik odnio pobjedu te je proglašen najboljom destinacijom ostavivši iza sebe Veneciju, Koper, Split, Krf, Katakolon i La Vallettu.

Radi se o redovitom ispitivanju zadovoljstva gostiju putem upitnika koje kompanija Norwegian Cruise Lines (NCL) provodi na svakom putovanju, a odnosi se između ostalog i na ocjenu svake pojedine destinacije prema nekoliko parametara: opća turistička ponuda destinacije, kvaliteta autobusa i vodiča na izletima i shuttle service-u, čistoća destinacije te opći dojam.

S aspekta agencijske usluge u destinaciji, kompanija ocjenjuje i participaciju gostiju na izletima i u dubrovačkom slučaju ista je iznosila nešto više od 40 posto što je daleko bolji rezultat nego u drugim lukama, a također i daleko iznad prosjeka Dubrovnika (25-30%).

Temeljem ovoga, Dubrovnik se zaista može pohvaliti odličnim početkom jer je u svim parametrima nadmašio konkurenciju.