X

INAUGURALNI DOLAZAK BRODA VIKING SUN U LUKU DUBROVNIK - GRUŽ

U subotu 7. listopada u jutarnjim je satima u grušku luku po velikoj buri, kako to i doliči norveškim Vikinzima, prvi put u posjetu našem Gradu doplovio putnički megakrstaš VIKING SUN. Tom je prigodom, u jednom od brojnih brodskih salona održana i ceremonija razmjene plaketa i prigodnih poklona između zapovjednika broda kapetana Andersa Steena i predstavnika Lučke uprave Dubrovnik.

 

VIKING SUN, novogradnja, tek pristigla sa navoza brodogradilišta Fincantieri u Anconi, četvrta je u nizu brodova blizanaca koje je kompanija Viking Ocean Cruises do sada izgradila. Ima 47.842 GT, duga je 228 metara a na svojih 14 paluba može prihvatiti 930 putnika. Naravno, ne treba posebno napominjati da su i prethodna tri blizanca, VIKING SKY, VIKING STAR i VIKING SEA, već nakon svojih prvih kružnih putovanja postali naši redovni posjetitelji.

 

Peti po redu brod iste serije upravo se gradi također na istim navozima te se očekuje da će pod imenom VIKING ORION zaploviti sljedeće godine, kada je i najavljena njegova prva posjeta našem Gradu.